top of page

Kaland, Közösség, Kihívás - A 5 Peaks 500 bikepacking túra

Frissítve: 2020. júl. 8.

Egyre több és több bikepacking túra közül csemegézhetünk szerte a világban, amit jobbnál jobb naptárak gyűjtenek össze, mint például a bikepacking.com-on vagy akár az Apidura oldalán. De a rengeteg lehetőség közül, nem könnyű kiszúrnunk melyik lehet számunkra az ideális, amit ebben a szezonban teljesíteni fogunk.



Az első ízben megrendezésre kerülő 5 Peaks 500 nem akar a leghosszabb, legnehezebb, legmeredekebb bikepacking esemény lenni. Ezen a túrán nincsenek elsők és utolsók. Mindenki abban a tempóban, abban a ritmusban halad, ahogy szeretne. Ott alszik, akkor és amikor úgy akarja, legyen az a szabad ég alatt bivakban, sátorban vagy egy szálláson az útvonal közelében. A cél, hogy aki elindul, képes legyen elszakadni a mindennapoktól, lelassuljon és erre a néhány napra átadja magát a természetnek, új kapcsolatokra, barátságokra tegyen szert, miközben végigmegy a látványban és kihívásban gazdag útvonalon. Ez a túra nem a versenyről, vagy egymás legyőzéséről szól, sokkal inkább a saját határaink, képességeink feszegetéséről, és az élményről.



A túra alapvetően „unsupported“ tehát külső segítség nem áll az indulók rendelkezésére, de a megjelölt fő ellenőrzőpontok egyben frissitőpontok és étel pontok is egyben, és nem utolsó sorban közösségi pontok, ahol megpihenhetünk, ismerkedhetünk az útvonal következő kihívásai előtt. Ráadásul a csekkpontok a mindegyikét a útvonal egy-egy emlékezetes pontján, csúcsán helyeztünk el.



Nagyszerű választás ez a túra azoknak, akik a bringázás és a természet szeretetéért pattannak nyeregbe, akik szeretik a kihívásokat, akik szeretnek új ismertségeket, barátságokat kötni akik számára élmény felfedezni új helyeket, egy új kultúrát, mindezt egy nagyjából 5-600 km-es távon, és 9-10.000m szintemelkedéssel.


Ha érdekel a túra útvonala, kattints IDE, ha még több infóra vagy kiváncsi akkor pedig IDE!


Találkozzunk Augusztusban!


Írta: Coates Ádám

468 megtekintés
bottom of page