76 óra a magyar tenger körül - bemutatkozik a Balaton Bike Derby

Frissítve: 2021. jan. 27.

A Bikepacking Hungary csapata, a megújulások elkötelezettje. Az időközben Kalandbringás Egyesületté vált csapat 2019-ben indította útjára a 5 Peaks 500-at, 2020-ban jött a Hungarian Divide, 2021-ben pedig újabb lapot húztak elő a tarsolyukból, megszületett a Balaton Bike Derby.


Lássuk, ez az esemény mit tartogat, a bringázás szerelmeseinek! A Balaton Bike Derby egy 3 napos gravel esemény a Balaton körül. A rendezvény célja, hogy olyan útvonalon vezesse körbe a résztvevőket a tó körül, amelyek nagy valószínűséggel kevéssé ismertek. Kis forgalmú, túlnyomó többségben földutak, melyek komolyabb, technikás szakaszokat nem tartalmaznak. Könnyű terep, mondhatni "magyar gravel", ami felsorakoztatja a legszebb balatoni panorámákat, borvidékeket, erdei utakat. Nincs kerékpárút, nincsenek turistak! A BBD egy merőben más élmény lesz, mint a balatoni kerékpárúton, a strandra igyekvő, gumimatracos turistákat kerülgetni. A túra a terep adottságaival, hosszával és szintemelkedésével is igyekszik azt sugallni, hogy ez egy lazább, könnyebb útvonal, mint akárcsak a Hungarian Divide fél távja. Azok a kerékpárosok is bátran jelentkezhetnek, akik még csak most ismerkednek a bikepacking világával, vagy próbára tennék magukat egy szervezett, de önellátó túra keretében, de a Divide-nak még nem mernek/szeretnének nekimenni. A 3 és fél napra jut 350 km, vagyis naponta kb. 100 km-t kell megtenni. Szintben is sokkal barátságosabb, mint a Divide, "csupán" 2800 méternyi emelkedő áll az indulók előtt. A könnyebb terep nem tesszi annyira próbára a kerékpárokat és ridereket, indulhatsz akár trekking, cross-trekking vagy túrakerékpárral is. Ettől függetlenül, a terep miatt, mi ajánljuk a picit szélesebb (38mm+) gumikat, hogy kényelmes legyen.


A 2021-es Balaton Bike Derby szintrajza

A Hungarian Divide-hoz hasonlóan ez a túra is önellátó, és kettő, TOUR és SOLO, kategóriában állhatnak rajthoz a nevezők. A TOUR kategória indulói 76 óra alatt, csupán egy szabályt szem előtt tartva (a megadott útvonalat követve) kell, hogy teljesítsék a távot. A SOLO kategóriában 48 óra áll az indulók rendelkezésére, hogy teljesítsék a távot, és egy sor szigorúbb szabálynak (pl. tilos minden külső segítség) kell, hogy eleget tegyenek. Akárcsak a Divide-on, ezen a túrán is van kötelező felszerelés, amit ellenőriznek, valamint minden résztvevő kap egy trackert, aminek a segítségével az interneten lehet nyomon követni a túrázók helyzetét. (Ízelítőnek a tavalyi Divide tracker linkjét itt találjátok.) A túra a Balaton keleti partjáról indul az északi part felé, és ide is tér vissza.

A 2021-es Balaton Bike Derby útvonala

A nevezési limitet 90 főben maximalizálja a BBH, érdemes minél előbb bebiztosítani a helyed az indulók között!

A túra főbb adatai

  • Hossz: 350 km

  • Szint: 2800 m

  • Indulás TOUR: 2021.06.17. 9:00

  • Indulás SOLO: 2021.06.18. 12:00

  • Szintidő: 2021.06.20. 13:00

Tracker leadása: A túra után a helyszínen, legkésőbb 2021.06.20. 13:00

A túra díja: 26900 Ft

Kedvezményes nevezés klubtagoknak 21900 Ft. (Bővebb infó a klubtagságról itt.)

Nevezés előtt mindenképpen olvassátok el az infókat, szabályokat!

Nevezni itt tudtok a Balaton Bike Derby-re! A felkészülésben segítségetekre lehet ez az átfogó, és ez, a táplálkozásról szóló cikkünk. Néhány kép, ízelítőül az útvonalról:

Izgalommal telve vár titeket a startnál, a BPH csapata!


Az eseményt támogatja:
1 363 megtekintés