top of page

Így néz ki 2021 a Bikepacking Hungary-nél!

Frissítve: 2020. nov. 19.

Micsoda év volt a 2020-as! Elstartolt az első Hungarian Divide esemény, amelynek két távja összesen 108 nevezőtt számlált. Campoutjainkon együtt fedeztük fel a Pilis, Velencei-hegység, és Bükk szebbnél szebb tájait. Időnk azonban nincs, hogy megálljunk és hátradőljünk, mert már gőzerővel dolgozunk a 2021-es év szervezésén. Lássuk mit tartogat számodra a Bikepacking Hungary csapata a jövő évre!


Hungarian Divide 2021-ben is.

Az idei év visszajelzései alapján, talán szerénytelenül mondhatjuk, hogy a Hungarian Divide egy szuper izgalmas esemény volt.


Mi marad és mi változik a Divide-on 2021-ben?

  • Megmarad a választható táv. Továbbra is egy rövidebb (600 km körüli) és egy hosszabb (1200 km körüli) táv között választhatnak az indulók. A szint is marad az ideihez hasonló. Fél távon 10 000 m, míg a teljes távot teljesítőknek 20 000 m körüli szintet kell leküzdeni.

  • Jövőre keletről nyugatra! 2021-ben a napot követjük! Az esemény nyomvonala nagyjából marad az idei. Lesznek kisebb változtatások a nyugati végen is, és a keleti országrészben is szeretnénk a "sok" aszfaltos szakaszt terepre cserélni.

  • 2021-től szeretnénk az eseményt a külföldi “szabályokhoz” igazítani. Azok az indulók, akik versenyként tekintenek az eseményre, szigorúbb szabályokat kell, hogy kövessenek és betartsanak (erről írunk majd bővebben is).


Igyekszünk úgy tökéletesíteni az eseményt, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő kihívást . A 2020-as esemény beszámolóit a blogunkban olvashatod.


Még több campout!

  • Idén sikerült együtt kalandozni a Pilisben, a Velencei-hegységben és a Bükkben is. Jövőre új Magyarországi campout helyszínekkel fogunk jelentkezni

  • Egyesületi tagjaink továbbra is ingyenesen vehetnek részt a campout eseményeinken. A tagságról bővebb infót ezen az oldalon találsz!



Irány a “Magyar Tenger”!

A 2021-es év egyik új, nagy dobása, a Balaton Bike Derby lesz. Mit lehet tudni az eseményről?

  • 400 km körüli táv lélegzetelállító panorámákkal.

  • Nem feltétlenül teljesítmény orientált rendezvény, sokkal inkább egyfajta öröm bringázás a Balaton körül.

  • Gravel és földutak lesznek aszfalttal keverve. Nem MTB terep, gravel, de akár trekking bringával is gond nélkül teljesíthető.

  • Az útvonal nem tartalmaz technikás szakaszokat.



Egy közösen eltöltött hétvége a bikepacking jegyében!

És végül, de nem utolsó sorban egy bikepacking fesztivállal is készülünk nektek 2021-re. Nagy álmunk egy olyan rendezvényt szervezni, ahol van idő az ismerkedésre, kötetlen beszélgetésekre, együtt tekerésre, tudás-megosztásra, bulizásra. Néhány szóban az eseményről:

  • Családias rendezvény, ahova várunk minden bringázni szeretőt, kicsit, nagyot egyaránt.

  • Az ottalvós fesztiválon lesz túra, különböző nehézségű és szintű útvonalakkal. A rövid távnak a bringázással frissen ismerkedők, vagy a családdal érkezők is bátran nekiindulhatnak. Emelett egy közép és egy hosszú távval is készülünk, ami gravel és MTB bringákkal egyaránt teljesíthető majd.

  • Este tábortűz, koncert, buli, eszem-iszom.


Reméljük, hogy sikerült felkelteni az érdeklődésedet és csatlakozol hozzánk a 2021-es évben is. Kövesd a blogunkat, és a Facebook oldalunkat, hogy első kézből informálódj a friss hírekről! Elindult a klubtagsági jelentkezés is! 2021-ben még inkább megéri egyesületi taggá válni!


Gyertek, és csináljunk egy, az ideinél is szuperebb, 2021-es évet!

A Bikepacking Hungary csapata





948 megtekintés
bottom of page