Mont Blanc kerülés Courmayeurból

Frissítve: 2018. nov. 27.


A Bikepacking.com trekkje alapján indultunk el óramutató járásával ellentétes irányban, Courmayeur-ból. 3 egész nap és 2 fél nap alatt sikerült megjárni. 3 éjszaka sátorban, az utolsó éjszaka menedékházban aludtunk, mert egész nap esett az eső. 180km és 8000m szint. A leírás alapján a 9/10 nehézség valós. Brutál, tolós, meredek, sokszor gyalog is alig járható felfelék, aztán köves, gyökeres, technikás lefelék. Persze azért volt sok tekerhető szakasz is, de a leírás szerinti 80% tekerhetőséget érzésre nem tudtuk hozni, inkább 60-70% -ot tudtuk kitekerni.


A látvány gyönyörű, változatos alpesi táj, minden percét megérte a túra. De ezt inkább a képek meséljék el:Ha valaki ide indulna, pár jótanács: legyen megfelelő kis áttételed, minden bringára pakolt gramm számít a tolós részek miatt, ha van elég lóvéd, még sok kaját és vizet sem kell magaddal vinned, mert végig jó az ellátás.


Gergő bringája egy össztelós karbon Santa Cruz, kisméretű Ortlieb váztáska, a kormányon pedig egy 20L drybag felhevederezve, plusz egy hátizsák.


Az én bringám egy 29-es merev acél Surly, Ortlieb táskákkal. A sátrat én cipeltem, és volt nálam egy heti hideg élelem is (feleslegesen).


Pászti Balázs írása

178 megtekintés