top of page

Magyarország - Colle delle Finestre - Interjú Gangel Marcellal

Frissítve: 2019. márc. 27.


Elkaptuk Marcit egy interjúra, hogy beszámoljon a Vasvár-Colle Delle Finestre távon tapasztaltakról, a kihívásokról és az élményeiről.


Mióta foglalkoztat a kerékpározás és mi volt az a pont, amióta komolyabban foglalkozol vele?

Gyermekkorom óta sportolok. 2009-ben kerültem katonai iskolába, ott elkezdtem futni, ami nagyon jól ment. Tovább kerestem a kihívásokat, amit a triatlonban találtam meg, ahol már megjelenik a bringa. Teljesítettem pár triatlon versenyt, de 2 évvel később ezt az ágat abbahagytam. Eladtam minden felszerelést és csak futottam egy ideig. 2016-ban kezdődött ez a mostani, harmadik fellángolás, ami úgy néz ki tartósabb lesz.


Melyik volt az eddigi legnagyobb utad?

Ez! 2016-ban mentem első ízben egy hosszabb távot, Vasvárról letekertem Horvátországba. Tavaly teljesítettem egy Torino - Nizza távot, ami nagyjából 700 kilométeres útvonal, 16.000 m szint emelkedéssel.


Mi alapján raktad össze a mostani útvonalat?

A Finestre egy iszonyatosan jó hely, ez a világ egyik legikonikusabb emelkedője. Mivel tudtam, hogy idén a Giro el fog menni a Finestre csúcsig, így nem volt kérdés, hogy itt az alkalom.


Hány nap, hány kilométer, hány méter szint különbséggel és milyen időjárási viszonyokkal küzdöttél meg?

Összesen 58,5 órát töltöttem a nyeregben, 1162 kilométert tekertem, 9616 méter szintkülönbséggel.


Mit vittél magaddal az útra? Hogyan csomagoltál?

A felszerelés összesen 20 kg volt, amiből 11 a bringa és 9 volt a “csomagom”. 2 váltás ruhát, hálózsákot, matracot meg olyan kiegészítőket vittem, amik arra kellenek, hogy túléljem a túrát (pótgumi, láncolaj, multi tool, 1 elsősegély készlet, naptej). Miell mezben tekertem, amit naponta mostam. A mez alatt folyamatosan volt rajtam egy merinó réteg, ami nagyon jó, mert izzadság elvezető, és jól véd a hideg/meleg ellen.8 nap, 7 éjszaka. Hol aludtál?

7 éjszakából 3-at töltöttem szálláson, és négyet kint a szabadban.


Szabadban?

Igen, teljesen random dőlt el, hogy aznap hol alszom. Minden nap érzésre tekertem, de végig tudtam tarta