Magyar Bringás Kalandorok - Köves Lajos Transcontinental 2019

Frissítve: 2019. júl 29.

Kavicsot (Köves Lajost) a közösségi médiákról sokan ismerhetitek. Szuper bringás, jó fotós, és nagyszerű közösségteremtő amiért mindannyian hálásak lehetünk neki. Komoly célt tűzött ki idénre: teljesíti a Transcontinentalt. Összefutottam vele a Mesterbikeban pár hete, hogy beszélgessünk a versenyről, és a felkészülésről.

Bevezetésként a Transcontinentalról: Ez a bikepacking ultrakerékpározás egyik legismertebb eseménye, amely Európát szeli át, évente eltérő útvonalon, idén éppen Bulgáriából, Burgasból indul és Franciaország legnyugatibb pontjára, Brestbe érkezik. A táv nagyjából 3500 km, de a szervezők a pontos útvonalat nem, csak a kötelező csekkpontokat, illetve néhány kötelező szakaszt adnak meg. A köztes részeket a versenyzők tervezik meg maguknak.

A verseny, és az időmérés 07.27-én reggel 6 órakor indul, nincs pihenő idő, vagy neutralizált szakasz, folyamatosan menni kell. Brestben lesz egy finisher party 2 hét múlva, a legtöbb induló azt tekinti szintidőnek. Ezt az erőpróbát magyarként eddig egyedül Kuzler Béla teljesítette sikeresen, Kavics lehet a második hazánkból. Magyar kötödés azért felfedezhető még, az erdélyi Bagoly Levente -aki idén is rajthoz állt- 2 éve a top 10-ben végzett.

A versenyről itt olvashattok: https://www.transcontinental.cc/

Az útvonal kötelező elemeiről itt olvashattok:

https://www.komoot.com/collection/887208/-tcrno7?ref=wcl

Marci (BPH): Hogy érzed? Kavics: Nincs ezen mit szépíteni, meg kell rakni. Nagyon sokat foglalkoztam vele, sok idő, energia ment a felkészülésbe, nagyon motivált vagyok, már alig várom, hogy induljunk.


Marci (BPH): Láttuk, hogy a felkészülésed jól sikerült, több 300 fölötti tekerést is beletettél. Tehát km-ből nincs hiány. Mit tervezel pontosan a versenyen?

Kavics: A táv közel 3500 km, nehezített útvonalon, hiszen nem csak mi terveztünk, hanem kaptunk kötelező szakaszokat amik több hágót (pl. Alpe d'Huez) érintenek. Idén szerencsére még murvás részeket is kaptunk. :) A felkészülés tényleg jól sikerült, de a tavalyi szóló túrámat tekintem a leghasznosabbnak, hiszen az Alpokban 2000 km-t mentem ugyanilyen stílusban közel 60.000 m szinttel. A tervem, hogy elérjek a Brestben tartott finisher partyra, ehhez nagyjából 250 km-t kell átlagoljak 14-15 napig.


13.5 kg-os csúcsgéppel vág neki az idei Transcontinentalnak

Marci (BPH): Az útvonal elemein kívül voltak még megkötések?

Kavics: Persze, főleg a felszerelésben! A kerékpárt szigorúan ellenőrzik majd, kötelező 3-3 (!) lámpa előre és hátra, fényvisszaverő csíkok a kerekeken, és a vázon, illetve. fényvisszaverő mellény is


Marci (BPH): Azért így is elég könnyű lett a szett, az egész 13,5 kg! Wow!

Kavics: Igen, csak a legfontosabbakat viszem, meg hát tekerni megyünk, mi kell még? :)


Marci (BPH): Látom, hogy van pár kabalád. Mik ezek pontosan?

Kavics: A könyöklőn van egy kagylóm amit saját magam szedtem, és fűztem fel magamnak jó pár éve, azóta mindenhol velem volt, erőt ad. Szintén velem lesz egy kisegér, ami a macskám játéka. Mindig feldob, ha ránézek.


Köszi Kavics, hogy időt szakítottál ránk, sok sikert, nagyon drukkolunk neked! Vigyázz magadra!


Kövessétek a verseny alakulását itt: http://trackleaders.com/transconrace19

és Kavicsot itt: http://trackleaders.com/transconrace19i.php?name=K__ves_Lajos


A teljes felszereléséről, és a részletekről készített galériánkat itt találjátok:


Felszerelési lista:


Kerékpár: Rose Team GF Four Disc 105 (részletek itt)

Táskák: Apidura

3 Alsó nadrág (Lajos ebben teker!) 3 Zokni 1 Nadrág 2 Mez 2 Merino aláöltöző 1 Hosszú felső 1 Szélkábat 1 Szélmelleny 1 Utcai póló 1 Utcai cipő - ha tolni kellene :) 1 Fényvisszaverő mellény 2 Pótbelső 2 Co patron 1 Gumileszedő Foltozó szett Squirt láncwax Imbusz szett Multitool Abus Mini lakat Szigetelő szalag Gyorskötöző Műanyag evőeszköz Powerbank 20000 mAh Tplink USB hub (x5) Kábelek 3x knog lámpa előre (Knog PWR Road x1; LED x1, Mini blinker x1) 3x knog lámpa hátra Wahoo roam GPS Bluetooth fülhallgató 4x AAA elem 1x 2032elem Tisztálkodási csomag (fogkrém, fogkefe, csipesz, törlőkendő, fájdalomcsillapító, körömvágó csipesz) Naptej Bőrápoló krém Készpénz


Ha szeretnétek Kavicsot támogatni, ezen a PayPal linken tehetitek 1 Ft= 1 Kcal alapon. A megmaradt összeget jótékony célra ajánlja fel: LINK


Írta: Gangel Marcell Fotók: Benkő Dávid (instagram)

662 megtekintés

Copyright Bikepacking Hungary - Kalandbringás Sportegyesület 2020
Budapest, Hungary

info@bikepackinghungary.com